top of page

על לידת בזק

לידת בזק לרוב מוגדרת כלידה שהסתיימה תוך שעתיים מתחילת הצירים. לרוב מדובר בהתפתחות מהירה מאוד של הלידה ובמצב בו האישה לא תמיד הספיקה להגיע לבית החולים, ילדה באוטו וכו.

מה צריך לדעת מראש?

רוב לידות הבזק הן לידות בריאות אך יש לזכור מספר כללים על מנת לוודא ולשמור על בטיחות האישה היולדת והתינוק.

1. במידה ויש חשש ללידת בזק, במידה והאישה לפתע אומרת שהיא מרגישה שהראש תיכף יוצא, יש להישאר במקום בו אתם נמצאים. זה לא הזמן לעבור לאוטו או לחדר אחר בבית (זה בהחלט זמן להתקשר להזמין אמבולנס)

 

2. לרדת נמוך. אפשר לשכב על ספה או על מיטה אבל עדיף להימנע מעמידה בגלל חשש שהתינוק יצא במהירות גדולה ויהיה קושי לתפוס אותו.

3. לרפד- יש לנסות ולרפד כמה שיותר סביב האגן והירכיים של האישה. מגבות, סדינים, מעיל... כל דבר שיש על מנת לרפד את האזור אליו התינוק יצא.

4. לתמוך בתינוק- תינוקות יודעים לצאת. הם יודעים להיוולד כבר אלפי שנים ותפקיד המלווה בלידת בזק הוא לא להפריע. יש להניח את הידים כסנטימטר מתחת לראש התינוק גוף התינוק בזמן יציאת התינוק על מנת שהתינוק לא יפול. במידה וחבל הטבור כרוך סביב צוואר התינוק, יש להכניס אצבע בין צוואר התינוק לחבל הטבור ולשחרר את חבל הטבור בעדינות וברוגע (כ30% מהתינוקות נולדים עם חבל טבור כרוך סביב הצוואר, זה מאוד שכיח ואפשר לנשום ברוגע ולשחרר בעדינות).

5. עור לעור- מייד לאחר יציאת התינוק יש להניח את התינוק העירום על בית החזה של האם- כשהיא ללא חולצה ולכסות את שניהם. אפשר במגבת לטפוח בעדינות על גוף התינוק לייבש אותו קלות.

עכשיו אפשר להסתכל על השעון, להתרגש מאוד מאוד ולחכות ליציאת השילייה. אין צורך לחתוך את חבל הטבור (ואפילו עדיף להמתין להגעה לבית החולים בשביל חיתוך חבל הטבור). אין למשוך את חבל הטבור. השילייה תצא בזמנה וניתן לחכות להגעה לבית חולים.

שיהיה בשעה טובה


אולי יעניין אותך להמשיך ולקרוא בפוסט להחזיק את האהבה בחדר

רונית ויגודסקי
דולה ומלווה נשים בגישת B.O.T באזור חיפה

 052-4550674
 vigodzkey.ronit@gmail.com
לתמוך במרחב שסביבך, בכוחות שבתוכך


כל הנאמר באתר מבוסס על ניסיוני, אין לראות בו המלצה רפואית כלשהי ובכל מקרה מומלץ לפנות לגורם רפואי מוסמך.
אין להעתיק את התכנים ללא רשותי. 

bottom of page